Кандидатите за общински съветници в СОС от ГЕРБ Малина Едрева, Елен Герджиков и адв. Георги Георгиев отговарят на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция от 8 октомври 2019 г.
 
Илиана Беновска: Добър ден, един кратък въпрос към адвокат Георгиев, кандидат за общински съветник, дали ще положите усилия да ни уведомите дали г-жа Манолова наистина е придобила адвокатски права вследствие на всички изисквания които, сега да не ги изреждам, са Ви познати по темата?

Имам и втори въпрос, но ще го задам после.
 
Адв. Георги Георгиев: Този въпрос е по-добре да бъде адресиран до адвокатската колегия в Кюстендил, където е вписана г-жа Манолова, тъй като те извършват проверката за наличие на тези обстятелства.
 
Елен Герджиков: Може ли и аз едно изречение само, от гледна точка на щаба аз бих препоръчал да не полагаме подобни усилия, защото ние не искаме, не водим подобна кампания. Ние не използваме компромати, това не ни трябва.

Ако някой се интересува, цялата информация е публична. Няма да използваме подобни похвати.
 
Илиана Беновска: Добре, и вторият ми въпрос е по-радикален, на миналата пресконференция, която даде част от ИК, г-н Паунов беше на нея, сега питам и вас като представители на предизборния щаб на г-жа Фандъкова.

Лично аз казах, че съм на терен и положих много усилия да призова г-жа Манолова на дебат с г-жа Фандъкова, защото ми се струва и вие доколкото разбирам го изразявате, че трябва да се срещнат силите и да се види кой кой е в тази кампания, професионално, експертно, ако щете, банално, и човешки.

Най-накрая Мая Манолова вчера благоволи да се съгласи за участие в дебат. Сега искам да ви попитам вие ще разрешите ли на г-жа Фандъкова същото такова участие? Понеже Томислав Дончев каза да му се казва, ако някой от вашите кандидати отказва. И ще позволите ли наистина да бъдат зададени важните за София и за личностите въпроси?
 
Малина Едрева: Аз Ви благодаря за този въпрос! Това е истината, истината е, че ние очаквахме потвърждение и този период на очакване времето напредна. Сега търсим възможност и време в програмата на г-жа Фандъкова, за да можем да Ви отговорим на поканата.
 
Илиана Беновска: Да потвърдите!
 
Малина Едрева: Да, търсим го като време, за да можем наистина да реализираме тази среща. Между впрочем са предвидени такива формати и това така или иначе ще се случи, но и на Вашата покана да можем да отговорим.
 
Илиана Беновска: Не можете да отговорите или ще?
 
Малина Едрева: Да, можем да отговорим.
 
Илиана Беновска: Само още един нюанс, не го възприемайте лично, то е принципно. Знаете, че ако медия откаже участие на кандидат, тя бива глобявана.

Г-жа Манолова беше изразила пред своите съмишленици или как да ги нарека, обкръжение мнение, че не иска да се явява пред определени лица, представители на журналистиката, в случая мен например, предполагам, че ще го прави и с други, защото, това е моя интерпретация, тя няма да владее положението.

Как бихте коментирали, вие така ли съветвате г-жа Фандъкова, да е владетел?
 
Малина Едрева: Вижте, г-жа Фандъкова се отзовава на поканите на всички журналисти, защото нашето виждане и разбиране е, че всеки от вас имат аудиторията от нашите съграждани, които уважават нейното присъствие и отговор на въпроси.