Политиците, които се опитват да си играят с тези теми, само да си спомнят библейската приказка „Който сее вятър, жъне бури“. Не знам как спят нощно време политици, които се опитват да сблъскат български граждани. Нека на тяхната съвет да лежи. Това заяви Маноил Манев в ефира на БНТ.

Той коментира и Цветан Цветанов, които бе гост преди него в предаването.

„Що се отнася до г-н Цветанов, трудно ми е да повярвам. Няколко лъжи бяха казани. Първо, че Цветанов си е тръгнал, че е имал някакви неразбиране и несъвпадения с неговата политика и ГЕРБ. Той си тръгна защото имаше много сериозни съмнения за неговите имущества. И както винаги се прави в ГЕРБза да може проверките да се направят, без да има влияние за това.“, посочи Манев.

„Премиерът и по отношение на Цветанов, и по отношение на цялата си политика винаги е казвал едно – по-добре е да сме единни. Но има една малка разделителна червена линия, която приключва с това“, отсече той.

"Всички хора, които вчера бяха пред Министерски съвет Цветанов трябва лично да ги познава. Нали той е организатор, нали той е създател на структури и т.н. Как може да говориш така за тия хора, как може да се държиш така с тях.

Той щял да защити институцията на президента. Ама тази шизофрения политическа, ако е болестно състояние разбирам, но най-вероятно е желание за изява. Никъде не може да отиде г-н Цветанов. Нито на единия протест, нито на другия. Не защото не иска, а защото не го искат. Това е факт.", посочи той.

"И третото място какви били миналите и бъдещите резултати. По времето на Цветанов местни избори – 130 кмета, без Цветанов – 140. Сметки бързи, прости. Наистина съм възмутен", допълни Манев.

"Г-н Цветанов беше вътрешен министър. Този човек, които показвам на снимката от снощи е негов служител бил, защото по възрастта съдя, че е бил служител и по негово време. Ето това е онзи протест, които Цветанов искаше да подкрепя. Радев е човекът, който Цветанов ежедневно и ежечасно обвиняваше за всички световни грехове. И сега чуваме как Цветанов щял да го защитава. Ами съберете се, прегърнете се и да върви напред.

"Какво ме обижда какво говори президента. Президентът в момента руши държава. Той изправя българи срещу българи. Какво си представяше президентът, че ще се случи, ако неговите улстраси и на Божков ултрасите, дето бяха на неговия организиран протест, бяха пробили полицейските кордони. Какво си мисли, че щеше да се случи.

Щяха да пребиват български граждани – възрастни, млади хора с децата си. Щяха да ги пребиват или да ги убиват. Какво щеше да стане. Абе тръгнал си да ставаш политик, станал си президент, незнайно как. Пред тебе е държавата, зад тебе са българските граждани и ти да ги насъскваш „Идете ги изметете“, кого ще изметеш?“, запита Манев.

"Вчерашният брифинг на прокуратурата уплаши президента. До ужас го уплаши. И ако той ходи и говори на хората на улицата какво беше с страхливецът колко пъти умирал. Аз съм сигурен и гарантирам, че сегашното умиране на президента след вчерашния брифинг като ляга вечер да спи ще е ежедневно.

Само че не можеш да изкупуваш и да запазиш себе си. Когато ти кажат, че ако не ти свалят имунитета, като ти свърши мандата ще има прокурорски проверки, защото има данни и обстоятелства, си изпаднал в ужас и изкарваш хората, да се лее кръв, за да се защитиш, за да изкараш другите виновни.

Същия профил е на олигарсите, на които са повдигнати обвинения, си вадят хората и осигуряват финансовите неща за тази част на хората. Хората с количките и тези с възрастните си близки и приятели не бяха с кордоните, които отиваха да се блъскат, посочи още той.

"Страшното е политици като г-н Цветанов, нереализирани и говорещи в бъдеще. Абсолютно провален политик е след това, което направи тази сутрин. Всички ние сме работили с него. Ако беше в ГЕРБ той нямаше да бъде в това студио, а в централата на ГЕРБ и щеше да прави анализи на кой човек какво и защо е правил и има една разлика.- на вероятно на снощния митинг щеше да пее един известен български певец", заяви Манев

"Но когато започнеш да се присламчваш към най-големия си враг, това говори за един много нисък морал в политиката. Като човек г-н Цветанов го познавам нямам нищо против, но като човек, който предава всички ония хора, които са дошли и казваш те ги задължиха. Това не е вярно списъците г-н Цветанов вие ги правихте", коментира още той.

.