Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорност за съставяне на правителство. Всъщност такова е и очакването на българските граждани - стабилност, нормалност и сигурност. Това заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова на консултация с президента Румен Радев.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

"Трябва да има кабинет, който да се заеме с проблемите на хората. Затова и ние от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани", уточни тя.

"На преден план са теми, много важни за българските граждани - на първо място са свързани с доходите. Ще внесем законопроект за преизчисляване на пенсиите, които 13 г. не бяха пипани. 40% от родителите ни живеят в мизерия", категорична бе Манолова.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

"Ще настояваме за компенсация на почтения бизнес, малките фирми, микропредприятията и пр., които не получиха адекватна подкрепа от българската държава. Има фирми, които още чакат компенсация за първото затваряне, което бе преди повече от година. Част от тях вече са фалирали", уточни тя.

Манолова добави, че са внесли закон за личната помощ, който чакат майките и хората от "Системата ни убива".

"Съдебната реформа е наш приоритет и имаме пълно съвпадение с другите формации на промяната. Имаме намерения за истинска съдебна реформа", увери тя.

"Подкрепата на гражданите срещу монополите също е важна за нас тема. Ще предложим законодателни промени, които да дадат възможност за ревизиране на сметките за ток и парно. Сега се готви вдигане на цената на водата, което е удар върху изтънелите джобове на българските граждани", заяви Манолова.

"Ревизия на управлението на ГЕРБ - повечето служебни министри показаха на българите истината за управлението на ГЕРБ, а също имат задачата да предложат адекватни предложения за промени в редица сектори. Действията ни ще се насочат към законодателство на промяната и създаване на реална парламентарна среда за промяната", уточни тя.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

"Около тези политики, които са важни за българските домакинства може да се изгради мнозинство, което да подкрепя платформата на обикновените хора, а не платформата на една или друга партия. Това е и очакването на хората", каза Манолова.

Тя ясно заяви от името на партията, че са готови и ще подкрепят правителство на промяната, "но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС".

"Смятаме, че такава подкрепа от ГЕРБ и ДПС би била токсична прегръдка, която да убие очакванията на хората за промяна, почтеност, прозрачност и публичност", каза тя.

"Последните години заради явни скрити договорки и коалиции България се превърна в най-бедната и корумпирана страна в Европа. Ние видяхме как функционира моделът вчера. Той обслужва единствено частни интереси, приятелски кръгове и олигарси. Ето защо подкрепа от тези две партии в очите на българските граждани би била неприемлива", увери Манолова.

Тя бе категорична, че от партията й не искат постове.

"Ние сме коалиция, в чиято основа стоят две граждански организации и представляваме гражданска платформа с участието на три партии. Призоваваме партиите да загърбят партийните си интереси и да не правят партийни сметки, за да се сформира кабинет", каза Манолова.

"Няма да допуснем да бъдат извивани ръце, да се натискат и шантажират участниците в следващия кабинет чрез конструкцията на златния пръст. Ще настояваме всички решения в парламента да се вземат публично и прозрачно", добави тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!