„Не успях да си почина след закриването на парламента. Обещахме още в четвъртък да защитим един от протестиращите граждани в Шумен, защото има заведено наказателно дело, също и да подкрепим водолазни клубове, заради невъзможност да се гмуркат…“.

Това каза в „Политически НЕкоректно“ Мая Манолова от гражданската платформа  „Изправи се. БГ".

„Това може да изглеждат маловажни проблеми, но ние като гражданска платформа винаги сме се занимавали с проблемите на хората. Компенсираме това, което не можехме досега да направим.

Сега, комисията по ревизия се фокусира и за решаване на конкретни хора и малки фирми, имаме нашите успехи. Да, Докладът не мина на комисията. Но той може да се прочете на сайта на Народното събрание.

Всъщност ние сме една от малкото временни комисии, които завършиха и с Доклад работата си, с изводи и препоръки.

"Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента. По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа.

Това се видя в 46 НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“, заяви Манолова пред БНР.

На въпрос, че председателката на специализираната прокуратура многократно е заявила, че освен хора около Божков, които са част от досъдебното производство, протестиращи не са подслушвани, Манолова заяви:

„Ние се запознахме с официални документи, в които се казва, че: „Сигналът подаден от Мая Манолова е основателен“. От Бюрото на контрол на СРС ни отговориха – Не сте подслушвани незаконно.

Всъщност Специализираната прокуратура е поискала подслушване по отношение на десетки протестиращи, че те са организирана престъпна група -  130 души,  и целият офис на „Изправи се. БГ“ също са подслушвани.

За Бюрото е важно, че има искане на Специализираната прокуратура, има разрешение на специализирания съд и подслушването е законно. Но всъщност работата на Бюрото е да провери доколко  основателно е това искане за подслушване“, заяви още Манолова.

„Там има много хора от площада, журналисти, политици, които са били подслушвани. Подготвили сме искане до прокуратурата чрез Закона за достъп до обществена информация, ясно е, че всички ще ни откажат, но ще питаме, а после след отказите, ще заведем иск в Страсбург срещу държавата“, потвърди още веднъж  Манолова.