Пореден цирк се разигра по време на днешното заседание на Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, ръководена от Мая Манолова. БЛИЦ припомня, че преди дни на срещата се разигра голям екшън с крясъци и обвинения.

Още в началото народният представител от ГЕРБ - Дани Каназирева срази Мая Манолова.

"Ако тази комисия ще се управлява манипулативно, то г-жо Манолова, такива сигнали могат да се изкарат и срещу вас - и вие сте била в управлението.

Не може тази комисия да се превръща в трибунал. Нямаме никакви писмени доказателства. Тези разкази по никакъв начин не може да се докаже достоверността им, вие си правите предизборна агитация. Евала! Вие си получихте звездния миг!", каза Каназирева като отговор на мераците на Манолова "на закрито заседание да изслушат "тайният" свидетел Илчовски".

"Оклеветявате и пускате разкази, а не предоставяте документи и доказателства", продължи Каназирева.

"Нищо не трябва да се крие! Всичко трябва да се изясни. Г-н Илчовски представи финансови документи и те ще бъдат разгледани на закрито заседание. Предлагам само членовете на комисията да се запознаят с тези документи, за да не предизвикваме коментари", каза председателят на Комисията по ревизия - Мая Манолова.

Междувременно журналистите в залата също скочиха на Манолова, която поиска да проведе заседанието при "закрити врати". Стигна се до там Манолова да предложи журналистите да бъдат изгонени. Това обаче не се случи.

Представителите на останалите политически партии искаха думата, но Манолова не спираше да повтаря: "Не съм ви дала думата! Не говорете!".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 
Видео: Новини.бг