Ожесточен дебат се оформи в студиото на БТВ в предаването „Лице в лице” на Цветанка Ризова. Кандидатът от листата на ВМРО ген. Шивиков остана безмълвен пред аргументите на лидера на ВОЛЯ и водач на листата за европарламента Веселин Марешки, когато той започна да изброява гафовете  на т.нар. войводи във властта.

Политикът припомни, че водачът на листата Ангел Джамбазки не е гласувал против Истанбулската конвенция в Европейския парламент, а сега гради цялата си кампания върху тезата, че е бил против. Марешки гневно изрази и възмущението си от друг кандидат от листата на ВМРО, който е нарекъл с цинични квалификации българските еманципирани жени. Той отново се опълчи срещу сделката за американски самолети, която определя като грабителска. По думите му, от всеки български гражданин, без да бъде питан, ще бъдат взети по 2 000 лева, за да се изплати тази техника. В същото време България има нужда от качествено здравеопазване, образование, от полицай във всяко село. Тези милиарди могат да бъдат вложени за по-добър живот на българите, категоричен беше Марешки. „Никой не иска да излезе на дебат с мен. Къде са Ангел Джамбазки, Елена Йончева и другите – къде се крият? Къде са ми опонентите, за да влезем в дебат кой какво е направил в България, а не колко тераси имат?“, попита Марешки.

По-късно той написа в личния си профил във Фейсбук: „ Когато казвам истината, някои онемяват. Да, по-грубичко е, но нямам избор. Политическите измамници трябва да се разобличават. Стига лицемерие! Те лъжат, крадат, продават паспорти, грабят от народа за излишни самолети, а ние какво- да им ръкопляскаме ли?!”