„Идват избори и гущерът се опитва да си скъса опашката”. Така зам.-шефът на НС и лидер на "Воля" Веселин Марешки реагира на думи на президента Румен Радев преди ден, с които се самоопредял като "обединител срещу статуквото" ,съобщават от партията.

По думите му нямало как Румен Радев да се обяви за обединител срещу статуквото, защото бил номиниран за президент именно от същото статукво.

"Но номерът не минава. Хората добре виждат истинското лице на всеки политик. Още след изборите Йотова го заплаши, че и най-малкото му движение срещу БСП няма да му бъде простено.  Явно са се хванали гуша за гуша и ще сме свидетели на нов развод на политическата сцена.

Голяма неблагодарност е да се извъртиш така срещу тези, които са те издигнали на едно от най-високите места в държавната йерархия”, смята Марешки.

От "Воля" са категорични, че именно те и техният лидер Веселин Марешки са истинските обединители, защото реално работят за хората и не се оцапани с корупционни схеми, нито се занимават с вътрешнопартийни войни.

Показателен е фактът, че само за няколко месеца успяха да обединят стотици хиляди българи в подкрепа на идеята за безплатни лекарства за ученици до 14г. и пенсионери над 65г.

„Радев, който твърди, че е обединител срещу несправедливостта, цял мандат дума не каза нито срещу картелите, нито в подкрепа на безплатните лекарства. По-несправедливо от това, което опразва джоба на народа и го тласка към мизерия, има ли?!„ попита Марешки.

Той смята, че времето на политици, които гонят само личния си интерес и  кариера, които само говорят, но нищо добро не правят за народа и държавата, свърши.

„Идва часът на такива като нас от ВОЛЯ- доказали сме с делата си, че можем да помагаме на българите да живеят по-добре. Не гоним постове, нито рейтинги. Основната ни цел е България да се развива по-бързо, а народът да живее по-богато и щастливо”, категоричен е Марешки.