Говорих с премиера Борисов. Освобождавам депутатското си място в Европейския парламент и оставам еврокомисар. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел.

„Тази сутрин говорих и с премиера Борисов и той напълно одобри моето решение. Решението ми е да остана еврокомисар. Искам до края на мандата на тази комисия да продължавам да карам да се говори за България с гордост, с уважение за това, че е активна и отстоява силни каузи и че работя за политики, които не са абстрактни”, каза Габриел пред bTV. 

По думите й това е силен лост за въздействие. 

Отказвайки се от място в Европарламента, Габриел дава възможност на следващия в листата - Лиляна Павлова, да заеме мястото й като евродепутат.

На въпрос дали ще промени нещо от стила си, тя посочи, че силата й е връзката с хората. „По време на кампанията нямаше голяма радост да видя децата, стартиращите компании и т.н. Обединение, единство, принципи - това за мен е основното. В Европа  трябва да защитим ясно националният интерес в рамките на европейския. Не трябва да позволяваме структурите на ГЕРБ се капсулират, усещала съм го”, заяви Габриел.

Габриел коментира и оставката на Цветан Цветанов. „ГЕРБ е жив организъм и продължава напред.

Тези избори ясно показа, че има един път - на обединението и сътрудничеството, каза Мария Габриел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ