Два дни социалната министърка Емилия Масларова шета из Хасковска област. След като вчера посети Дома за стари хора в парк “Кенана” и поздрави старците за празника им – 25-годишнината от създаването на дома, днес тя замина за Свиленград където преряза лентата на обновената сграда на Социалното подпомагане” и на дневния център за възрастни хора, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
Гостуването и в най-големия шивашки завод “Мир” в Хасково, премина в разогвори със шивачките за техните грижи и ядове. Министърката сподели, че един от основните проблеми в България е липсата на качествена работна ръка.
След обяд министър Масларова представи новия директор на “Социално подпомагане” в Хасково, Господин Георгиев, като подчерта, че назначението не е политическо, че димитровградчанинът е спечелил мястото си с конкурс. След това тя се срещна с актива на БСП, а на въпроса за разцеплението на партията отговори, че не е разтревожена от това разцепление, тъй като БСП е най-демократичната партия в България./ Тодорка Николова, БЛИЦ