Две седмици преди местни избори, независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова разкри подробности за личния живот, семейството и приятелите си.
 

В студиото на „Тази сутрин” по bTV тя беше заедно с дъщеря си Ралица и внука си Максим.
 


Манолова сподели, че разликата между това да си майка и да си баба – е огромна. „Едното е задължение, другото е удоволствие. В единия случай имаш отговорности, а в другия има любов без ангажименти. Имаш отговорност да възпитаваш, когато си майка и да глезиш, когато си баба”, сподели още тя.
 


Ралица разказа, Мая Манолова е била страхотна майка, но е по-добра като баба. Кандидатът за кмет на столицата посочи, че е станала майка на 21 години.
 


 „На 21 е по-лесно да си майка, още не осъзнаваш огромните отговорности. Тогава човек иска да прави кариера, да се развива, а децата ги приемаш като даденост, въпреки че те са най-важното.
 
Сега си давам сметка, че съм могла да бъда още по-добра майка, като гледам Ралица”, каза Манолова и допълни, че харесва зет си.
 
Дъщерята на Манолова заяви, че майка ѝ е добра домакиня и обича да готви. Най-често я критикува, че закъснява за срещи, дава ѝ съвети за стайлинга и визията ѝ. Ралица посочи, че най-трудният момент в живота им е, когато разбират, че Мая Манолова има рак.
 


Мая Манолова каза още, че съпругът ѝ Ангел Найденов я подкрепя в битката ѝ за кметския стол, но има и критики. Тя сподели, че са се запознали по телефона.
 
„Аз бях за първи път кандидат за народен представител, бях трета в листата и се готвех за дебати. Една от темите беше „Сигурност и отбрана”, посъветваха ме да се обърна към него. Така се запознахме, аз казах: „Добър ден, търся Ангел Найденов, аз съм Мая Манолова, бихте ли ми разказали кое е най-важното в областта на отбраната и сигурността”, разказа тя и допълни, че той я е гледал, а впоследствие са се запознали и лично.
 
Кандидатът за столичен градоначалник определи съпруга си като „Гугъл”, защото знае всичко, може да анализира проблемите и да намира лесно решение.
 


Относно коментара на премиера Бойко Борисов, че битката за София е решена и тя няма шанс, защото няма кандидати за обществени съветници, Манолова отговори, че не дължи нищо министър-председателя. Тя допълни, че той не казва истината относно отношенията между тях.
 
„С какво ми помогна той неговата парламентарна група? С това, че сложиха „на трупчета” Закона за банките” или бързите кредити, колекторите, наказателната лихва? Аз съм абсолютно блокирана от този човек и неговата парламентарна група.
 
Нашите срещи през последната година бяха две. Този човек не казва истината, знам, че за него залогът е голям и ще брани властта със зъби и нокти”, заяви Манолова.
 
По думите ѝ е имало атаки срещу нея и цялото ѝ семейство, за да бъде дискредитирана.