„Дойдох да благодаря на Реформаторския блок за оценката, която получавам с факта, че споменават моето име и да им кажа, че не съм кандидат”. Това заяви Димо Гяуров, който бе сред спряганите имена за кандидат за президент на РБ, предаде БГНЕС.
„Лично аз виждам десния кандидат по по-друг начин. Концепцията за излъчване на десен кандидат и то особено от името на гражданското общество като доста по-различна. Ако бях на мястото на Блока, бих направил отворени предварителни избори с възможността да бъдат издигани кандидатури не само на отделните партии, а на всички формации, участващи в гражданското общество”, заяви Гяуров.

Според него, тогава би се ангажирала подкрепата не само на тези 200 000 – 300 000 гласа, с които Блокът разполага, а на всички онези 500 000 или 600 000 души – потенциални десни хора, които през последните години не отиват на избори.
 
„Свикнал съм да участвам в състезание за победа, а не за присъствие, няма как да бъда кандидат”, категоричен беше Димо Гяуров.
 
Той отказа да дава оценка на другите кандидати. Запитан той какъв профил си представя за бъдещия президент, Гяуров коментира, че не знае кой е пуснал идеята за генерала – кандидат за президент. 
 
„Според мен има нещо сбъркано в цялата тази идея. Аз не очаквам президентът да бъде силовак, Да, той е главнокомандващ, но нали не си представяте да провежда подготовка строева на жълтите павета. Той трябва да бъде авторитет вътре и извън страната, да е дипломатичен човек, да е способен да генерира съгласие около собствените си тези, да подтиква политическите сили към постигане на съгласие, и да може адекватно да представлява България навън и да защитава ясно постигнатите и договорените преди това външнополитически цели”, коментира Гяуров.