Изказването на Бойко Борисов в Чикаго ще е точка от дневния ред на първото за т.г. заседание на мешерото. В американския мегаполис пред родни емигранти лидерът на ГЕРБ и столичен кмет заяви, че най-големият проблем на България е липсата на голям материал за управленски кадри, а срещу партията му са 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци и 2,5 милиона пенсионери. Това съобщи днес в Ловеч Илия Петров, зам.-председател на Върховния вътрешен цигански съд, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
Според него скандалното изявление на Борисов е удар срещу националните интереси на България и опит да се спре възможното представителство на родни роми в европарламента. Подобно поведение от страна на кмета на София било знак, че все още политическата ни система не е на европейско ниво.
"Искам да известя Бойко Борисов, че до този момент една голяма част от ромския етнос имаше нагласата да подкрепи ГЕРБ на изборите заради думите й, че е за справедлива равнопоставеност през закона без разлика на етнос и партийна принадлежност, днес обаче повечето от старейшините ни са разколебани и най-вероятно ще преразгледаме позицията си", добави Петров. /Гергана Димитрова, БЛИЦ