Ахмед Емин е идвал в Комисията по досиетата, но не повече от два–три пъти, каза пред Агенция БЛИЦ бившият шеф на комисията Методи Андреев. Той не потвърди думите на Мохамед Реджеб, че Емин е бил разработван от висш функционер на ДПС с агентурно име “Морски”.
Всяка партия трябваше да има човек,  упълномощен от ръководството, който да получава информация за хората, които подлежат на проверка. ДПС пращаше хора за предварителна проверка и човекът, който можеше да предава информация на ръководството, беше Ахмед Емин,обясни Андреев. Той каза още, че не вярва агент “Морски” да е разработвал Емин.
“Морски” е бил кмет в Делиормана. "Оказа се, че той е бил агент на ДС и службите са го ползвали чак до 1996 година. Интересували са се най-много от политиката на ДПС",  каза Методи Андреев. По думите му тогава Реджеб е направил изказване, че едва ли не Доган е най-великият вожд и службите продължават да се интересуват от него. "Аз му казах тогава, че прави политика, без да има право на това”, допълни бившият шеф на Комисията по досиетата. Той категорично заяви, че “Морски” не е известно име от ръководството на ДПС или пък от изпълнителната власт.
По-рано днес Мохамед Реджеб заяви, че сега агентът от ДПС “Морски” заема още по-висш пост в партията, дори и в изпълнителната власт. По думите на Реджеб именно “Морски” е разработвал Емин. Това обаче не беше потвърдено от Методи Андреев. “Не ми се вярва тази работа“, каза той.  "Името тогава го знаехме, защото го проверявахме като кмет. Турско име, но знам ли кое беше. Не е известно име със сигурност. Сега спокойно Комисията по досиетата може да го каже. Ние тогава сме го съобщили”, категоричен бе Методи Андреев.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ