"Думата независимост има смисъл и трябва да се борим за нея, иначе няма смисъл да правим каквото и да е. Хората са отчаяни, те видяха, че от 10-тина години не се случват сериозни неща, не идват сериозни инвеститори. Стачка може да бъде вдигната, стига да мотивираш хората, да им кажеш - елате с нас и ние ще победим", това мнение изрази Мика Зайкова от "Има такъв народ" (ИТН) по 7/8 ТВ. 

"Ние винаги сме се борили за победа и синдикатите сега трябва да го правят, но срещу тях всичко е корупция - като си платиш и нещата спират, така не може.

Така независимост, така правда не се защитава. А тази корупция отрови цялото общество, просто го отрови. И ние в ИТН си мислехме, че след като не може отвън, отвътре ще можем да разбием корупцията. Видяхме, че не е лесно, че е трудно и другите партии на протеста не пожелаха да се присъединят.

Ние имахме много добре подготвени специалисти, вече не е така, защото образованието ни е зле. От 5-то място в света сме на 88-мо от 165 държави. И специалистите вече не са такива, каквито бяха.

С евтина работна ръка решиха да привикат инвеститори и дойдоха мошеници. Да, американците за евтина работна ръка отидоха при китайците, но китайците прибраха технологиите и сега могат да ги бият, но нашите не го направиха, хора които могат да бъдат подкупни, за жълти стотинки се продадоха за комфортен живот. 

Но има хора, честни, които искат нещо да направят за България", изля си душата депутатката.