Нормално е да ми искат оставката, заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков на въпрос на агенция БЛИЦ защо напоследък толкова често му искат оставката.
Той заяви, че това нещо е съвсем нормално за всеки човек и не трябва да се търси никаква драма. Миков обвини опозицията, че търси ескалация на напрежението.
На днешното заседание на вътрешната комисия не е станало дума за инцидентите на 14 януари, като министърът на вътрешните работи каза, че това изобщо не е било в дневния ред, въпреки че пред журналисти именно по този начин беше обявено днешното заседание. Миков продължава да твърди, че на 14 януари по време на митинга полицията като цяло е действала правилно.
Все пак той е готов да изслуша всички пострадали, но по думите му до този момент никой не го е потърсил. Министърът наблегна на факта, че повечето медицински са извадени именно когато служители на полицията са завели пострадалите при лекар. Той определи като политически интереси довеждането на пострадалите за изслушване от вътрешната комисия. В крайна сметка комисията сметна, че не е нужно те да бъдат изслушвани, защото имало съдебни институции, към които те трябва да се обърнат. Все пак част от депутатите на комисия на излизане от днешното заседание се съгласиха да разговарят и да чуят проблемите на пострадалите от полицейски палки граждани.

Михаил Миков изтъкна, че все още се разследват хора, които са участвали в сблъсъците пред парламента и това ще продължи и през следващите дни. В МВР все още няма сигнали някой да е плащал на провокатори по време на протеста.
До 5 дни трябва да приключи проверката срещу временно отстранените шефове в “Криминална полиция”, заяви още вътрешният министър. /Милан Николов, БЛИЦ