Няма данни да е искан откуп за Камелия Бончева, заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той допълни, че разследването по случая ще продължи. В момента текат процесуално-следствени действия. Не стана ясно дали фондацията, на която бяха дарени парите, ще бъде следена.
На въпрос дали би участвал в извънредно заседание на вътрешната комисия по случая “Бончеви”, както предложи по-рано днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, министър Миков отговори: “Да, но ще бъда много внимателен, защото пак казвам, текат процесуално-следствени действия и изтичането на информация е изключително вредно. Факт е, че от вътрешната комисия се е случвало да изтича информация”.

БЛИЦ припомня, че Бончева бе открита тази сутрин около 4,00 часа в района на Казичене от полицейски патрул. Съпругата на Ангел Бончев е в добро здраве. Тя бе отвлечена на 10 юли при предаването на искания от похитителите на съпруга й откуп. Вчера 157 000 евро, събрани от приятелите на съпруга й, бяха дарени на фондация “Утре за всеки”. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 1 часа през нощта на 21 срещу 22 май тази година в столичния квартал “Дървеница”. След полунощ на 10 юли патрул на полицията го откри в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние. По-късно стана ясно, че при предаването на откупа и освобождаването на Бончев е била отвлечена съпругата му Камелия. По непотвърдена информация това е станало, след като похитителите забелязали, че тя е следена от полицията. Снощи в телевизионно обръщение Ангел Бончев съобщи, че от приятели е събрал 157-те хил. евро за откупа на съпругата си. Той подчерта, че с този жест той иска да направи добро, което се надява да му се върне. Бончев намекна, че след освобождаването му някои са му обърнали гръб, като той е бил отстранен като президент на "Литекс" от Гриша Ганчев. "Много хора, на които разчитах, се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственик на "Литекс комерс" ме отстрани от фирмата, заяви снощи Бончев. /БЛИЦ