"Народните представители трябва да помним за какво сме избрани", това каза новоизбраният председател на 46-ото Народно събрание Ива Митева от парламентарната трибуна.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"На 12 юли се навършиха 30 години от приемането на Българската Конституция, съгласно която България е република с парламентарно управление. Народното събрание заема първостепенно място в държавната система и като национален представителен орган, изразяващ волята на народа, определя основните политики на правителството във всички сфери на обществения живот.

Народното събрание упражнява парламентарен контрол и по този начин той осъществява парламентаризма. Силен парламент означава прямо отношение са народа, постоянно търсене на отговорност от членовете не Министерски съвет", каза още тя.

"Ние - народните представители, действаме в съответствие със своята съвест и убеждение, но ние трябва да помним за какво сме избрани. Трябва да мислим и говорим като народни представители, защото това го изисква истинският парламентаризъм. Никога не трябва да забравяме откъде сме тръгнали", заяви още Ива Митева.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

По думите й депутатите трябва да изпълнят обещанията си към българските граждани за законодателство.

"Законодателство за по-висок стандарт на живот, законодателство за по-добро здравеопазване, за постигане на реална съдебна реформа", каза още председателят на парламента.

"Попътен вятър, успех на всички ни", пожела тя.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!