От Парламентарната група на ИТН дадоха кратко изявление по повод напускането на техния депутат Кирил Симеонов. Както БЛИЦ писа днес той от парламентарната трибуна заяви, че го е срам от вчерашното гласуване на партията му, а по-късно в кулоарите призна, че напуска парламентарната група.

Това ли е новият отцепник от партията на Слави БЛИЦ TV

С първо нашата група си остава стабилна. Ние сме ИТН и си оставаме такива. Това, което направи Кирил е негово право. Така го е усетил, така го е почувствал. Това заяви Тошко Йорданов. По думите му Симеонов си остава техен приятел.

Позицията ни остава същата, мнението ни остава същото, че това правителство се държи като ГЕРБ и по-лошо", каза Йорданов.

От своя страна Ива Митева коментира по-късно, че "Кирил Симеонов е мой приятел, аз вярвам в него и смятам, че ще остане в нашата парламентарна група", каза тя и допълни, че тя няма да е следващият шеф на парламента.

"Г-н Минчев се отърва. Мога само да му завиждам. Смятам, че следващият шеф на парламента трябва да е избран от всички парламентарни групи. Никой председател не го иска това и не знам кой колега би се нагърбил с тази работа. Има достатъчно време – 14 дни, дори да не може да се разберем за тези 14 дни, ще се разберем след това", призна тя.

По думите ѝ натискът от управляващите към ИТН е огромен.

"Затова беше това по-бързо искане за вот на недоверие. Пускани са проверки срещу мен, срещу г-н Каримански, в ДАНС. Съжалявам, но срещу мен няма да намерят нищо. Натискът е огромен. Аз искам да попитам коя е мафията, която си тръгва от коалицията. Защо ако бяхме мафията сами си тръгваме“, запита Митева.