В групите присъстват хора, които явно под някакъв мотив или с друга цел, или провокират полицаите или останалите участници в протеста. Намесваме се, за да запазим мира. Това каза пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов за протестите срещу високите цени на горивата преди изслушването му във парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава „Фокус“.

"На много места става въпрос за протести, които не са организирани съгласно закона. Реално там няма организатор, няма с кого да се води диалог“, заяви той.

Попитан притеснява ли се МВР от протестите и вярно ли е, че в протестите участват криминални лица Младен Маринов посочи: „Всяко нещо, което е свързано с обществено напрежение, ни притеснява. Задачата ни е да опазим обществения мир“. 

"Не мога да споделя информация дали протестите са платени", каза още Маринов. „Работим по различни сигнали, които се проверяват“, заяви той. „Продължаваме да работим и по отношение на лица, които провокират органите на реда“, добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ