Кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Момчил Неков поднесе цветя пред паметника на загиналите през войните от региона на град Тетевен. Събитието, което не беше уважено от кмета на града, събра представители на различни организации и съсловия, включително ветерани от войната. 

Момчил Неков поднесе цветя и на паметника на антифашистите в града.



“С края на войната започват първите стъпки за създаването на Обединена Европа. Благодарение на храбрите дейци антифашисти, днес има мир в Европа. Ние сме длъжни да отдадем почит на героизма на загиналите. Отношението към антифашизма е мерило за нашето отношение към мира.” Това заяви кандидатът за евродепутат от “БСП за България” пред паметника на Пенка Михайлова и Иван Туйков в града.„Обединена Европа днес нямаше да бъде такава, каквато я знаем и живеем. Тя е гарант за мира. Зависи от всяка една държава да осмисли усилията и саможертвата на загиналите, като осигури достоен живот и благоденствие на своите граждани", каза още Момчил Неков пред събралите се граждани.

„За ГЕРБ мерило за успех не е как живеят милионите български граждани, които едва оцеляват, а колко пари са отпуснали от Европейския съюз  - пари, които явно пак ще бъдат разпределяни сред техни кадри и приближени. Не за тази Европа са се борили антифашистите. Не е това Европа, която искат и българите. Социална Европа е възможна и тя ще върне самочувствието, че и ние българите сме европейци и можем да живеем достойно. И тя ще се случи с победа на БСП на предстоящите избори за Европейски парламент на 26-ти май“, каза Момчил Неков.