Партия "Обединени земеделци" с лидер Анастасия Мозер беше учредена днес на конгрес в НДК. Този конгрес е събитие, до което бяхме принудени да стигнем, но което показва, че земеделската идея е жива и тя иска да намери своето място в политическия живот, каза Мозер при откриването на конгреса.
Тя подчерта, че естествени коалиционни партньори на обединените земеделци са в демократичното пространство. Трябва да направим консолидация на всички демократични сили, защото това е, което очаква нашият народ от нас, каза Мозер.
Партията предлага нов тип двукамерен парламент, делегиране по-големи права на регионите, нов избирателен закон и изваждане на прокуратурата и следствието от съдебната власт.

"Нашата цел е да спечелим доверието на избирателите и да се сключим в управлението на страната. Нашият естествен коалиционен партньор е ГЕРБ. Заедно сме ЕНП", каза бившият земеделски министър от правителството на ОДС Венцислав Върбанов, който бе избран за водещ на конгреса.

Сред гостите на конгреса бяха председателят на СДС Пламен Юруков, председателят на Единна народна партия /ЕНП/ Мария Капон, представители на ДСБ, ССД, БНД, ВМРО, "Гергьовден", "Новото време". /БЛИЦ