Мая Манолова напомни, че хората на площадите поискали незабавна оставка на правителството, но в този контекст на протести датата 28 март е логична и абсолютно подходяща.

Гражданското сдружение "Изправи се. БГ" с лидер Мая Манолова заяви, че не се налага отваряне на Изборния кодекс. На срещата присъстваха и представители на "Отровното трио", пише "Стандарт".

Ние следим внимателно консултациите с отговорните институции и сме шокирани от лицемерието, липсата на отговорност и пълната абдикация на отговорните институции за организацията на предстоящия вот, изтъкна тя.

"Налице е откровен саботаж", посочи Манолова. Тя даде пример, че няма договор и доставени машини за изборите, не било ясно кога и как щели да бъдат доставени, нямало логистика, нямало методика за сертифициране на машините, правила за гласуване, няма санитарен протокол за начина на безопасно провеждане на изборите.

Затова според Манолова намерението на институциите, макар и декларативно, за избори на 28 март, отдалечава реалната дата за изборите. Те откровено саботират организацията, повтори тя, визирайки МС, НС, ЦИК и Държавната агенция за "Електронно управление".
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ