Напрежението между доскорошните коалиционни партньори "Продължаваме промяната" (ПП) и БСП ескалира в петъчния ден и Кирил Петков заплаши Георги Свиленски със съд. 

Повод за това стана изказване на социалиста от парламентарната трибуна, че бившият премиер му е казал да оттеглят законопроекта си за промени в Изборния кодекс, а в замяна ще той им даде кодовете за машините за гласуване

"Никога не съм си измислял неверни неща, когато говоря от тази трибуна. Защо искате да повторя това, което съм казал преди половин час? Това, което сте искал да кажете, е друг въпрос. Има два реда народни представители свидетели.

Аз няма да се отрека от това, което съм казал. Казахте: оттеглете закона и ще имате отворените кодове. Какво значи това нещо -  това си е ваше тълкование. Аз казвам какво съм чул, чули са го и народните представители. Какво сте искали да кажете е съвсем друг въпрос, как сте го казали – също.  Изяснихме го въпроса, но вие продължавате. И аз се чудя защо настъпвате една и съща мотика по един и същи начин. Два пъти ще ви удари по един и същи начин", заяви Свиленски.

Кирил Петков не му остана длъжен и го заплаши със съд. 

„С това изказване ви дадох възможност да поправите една грешка, която мисля, че донякъде несъзнателно сте направил. Но с вашето изказване сега разбирам, че вие сте готов да излъжете директно хората в тази зала. Следващата седмица ще подам дело, иск срещу вас, както подадох и срещу г-н Борисов.

Всеки, който лъже за такива неща, трябва да понесе своята отговорност и българският съд ще бъде арбитърът за продължаването на тази тема”, отсече Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук