В четвъртък вечерта центърът на София буквално бе опожарен и окървавен. До това се стигна след сблъсъци между футболни фенове и полицаи.

На този фон новоизбраният кмет на София Васил Терзиев направи извънредно обръщение заради насилието в столицата. Оказа се обаче, че градоначалникът е направил и още нещо и то е свързано с избора на нов председател на Столичния общински съвет (СОС).

Това стана ясно от пост на ПР-а на ГЕРБ Никола Николов в личния му фейсбук профил. По думите му насред размириците в София Терзиев е изпратил ултимативно писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ето какво написа Николов (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Ще търсим подкрепа за мнозинство в СОС от всички партии, но без ГЕРБ!” Помните ли тази клетва на напористия комсомолец с блеснал поглед Борис Бонев? Да, ама не, както казваше големия Петко Бочаров!

Докато София гори и водни оръдия пръскат срещу софиянци, Васко Терзиев тихомълком и по тъмни доби покани ГЕРБ на среща. Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа. 

Васил Терзиев изпрати лична покана до Бойко Борисов за среща, на която да обсъдят приоритетни политики и проекти за развитие на София️

Но това не е всичко! В поканата си Терзиев предлага на Борисов и ГЕРБ да обсъдят конкретни политики и проекти, заложени в предизборната програма на ГЕРБ!

Правилно сте прочели - в предизборната програма на ГЕРБ!

Освен това Терзиев предлага на Борисов и ГЕРБ да посочат конкретни проекти, които да бъдат финансирани с бюджета на София за 2024 г. 

Чета и не вярвам на очите си️ Чудя се и дали Борис Бонев знае за тази покана и дали и той ще бъде на предложената от кмета на “Промяната” среща. 

Ще разберем съвсем скоро, защото крайният срок Бойко Борисов и ГЕРБ да отговорят на поканата на Васил Терзиев е утре (бел. авт. - днес) до 15:00 часа".

БЛИЦ припомня, че в началото на седмицата Терзиев положи клетва като кмет на София, а изборът на председател на СОС не се осъществи заради липса на подкрепа за Бонев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук