Навръх 24 май премиерът Кирил Петков, в словото си по случай празника смятал да обяви, че България и Република Северна Македония (РСМ) като истински братски страни трябва да имат и общ европейски път. Това заявява близки до делата на “Дондуков” 1, цитирани от “Труд”.

Юрист, работил при Радев: Национално предателство и задача №1 на кабинета „Петков“ започна! Оказах се прав!


Съветниците му вече подготвяли кампания, в която да изтъкват напредъка на съседите ни, благоприятстващ махане на ветото, което България наложи на РСМ заради неспазване на споразумението.

България има две външни политики, едната е на премиера Петков и неговите външнополитически съветници, което е в нарушение на закона, а другата - на Външно министерство - това заяви по-рано днес външният министър Теодора Генчовска на закрито заседание в парламента, поискано от депутатите от ГЕРБ-СДС във връзка с твърденията на европейски политици за съгласие на България РС Македония да започне преговори за еврочленство през първото полугодие на 2022 г. и че премиерът Петков е обещал до края на юни България да вдигне ветото над Скопие.

Министър Генчовска с още скандални разкрития за случващото се в кабинета "Петков" ВИДЕО

Депутат от ГЕРБ каза, че според Генчовска ситуацията във външната политика е скандална, нещо, което опозицията твърди от два месеца. Като външен министър тя научавала 80% от нещата по отношение на РСМ от Скопие. Оттам разбрала и, че премиерите на двете страни Кирил Петков и Димитър Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено заседание.

РСМ изтръпна заради Петков: Подготвят ново предателство! Този път при закрити врати

Излиза, че зад гърба на коалиционните партньори и легитимните държавни институции Петков и външнолитическият му съветник Весела Чернева прокарват външна политика в ущърб на националните интереси.

Премиерът Петков заяви днес, че няма никакъв документ, който да е разписвал от българска страна и че винаги е държал към Рамковата позиция за РС Македония.

“Не е вярно, Генчовска каза, че Петков еднолично е тръгнал да променя Рамковата позиция за на РС Македония, приета от 44-то НС”, каза депутат от ГЕРБ.

Свършената работа на съвместната историческа комисия е нула, а бодряшките изказвания на премиера Петков са тотална неистина, заявила Генчовска.

Според нея “Промяната” продължава да живее с убеждението, че държавата е НПО.

Юрист, работил при Радев: Външни сили докараха кабинета "Петков" с 2 задачи! Скоро започва изпълнението на първата!

Във Външно министерство не е постъпила нито една паметна бележка от срещите на премиера Кирил Петков с представители на македонската страна, подчертала Генчовска, а това е още едно нарушение на закона.

Днес в Битоля
Стълпотворение от български политици

Стълпотворение от български политици ще се изсипе днес в северномакедонския град Битоля. Поводът е официалното откриване на клуб на дружество “Културен център “Иван Михайлов” в града.

Издадоха го от Скопие: Петков носи след дни в Битоля проект за споразумение с РСМ

В Битоля ще бъдат вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Кирил Петков, депутатите Драгомир Стойнев от БСП, Екатерина Захариева от ГЕРБ, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов и Елисавета Белобрадова от ДБ. Заедно с тях ще бъде и председателката на 44-то НС Цвета Караянчева.

Културният център “Иван Михайлов” в Битоля е учреден през 2019 година. Основната му цел е работа с българската общност в РС Македония по отношение на българската историческа принадлежност, като ползва документи, книги и достоверни исторически източници.

В неделя вицепрезидентът Йотова ще бъде в Охрид. Тя ще поднесе венци пред паметника на загиналите 15 български туристи при потъването на кораба “Илинден” през 2009 г. Ще посети Дневен център за деца с аутизъм в града, Охрид, финансиран от българското правителство и ще открие офис на Сдружение за толерантност и сътрудничество “Хоризонти”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!