Вотът на недоверие, внесен от опозицията, цели да дестабилизира страната. Това е категоричната оценка на НДСВ и жълтите обявиха, че ще гласуват единодушно против сваляне на кабинета на Сергей Станишев.
В условия на нарастваща финансова криза подобен вот дестабилизира, а нашата партия винаги е целяла обратното, изложи позицията на НДСВ председателят на ПГ Пламен Моллов. Според него мотивите на опозицията за провал на цялостната политика на правителството звучат несъстоятелно. Той беше категоричен, че НДСВ е длъжно да се противопостави на деструктивната позиция на десните сили.
Заместник-председателят на партията Милен Велчев отново отрече да е обсъждана идеята да падне изборния праг от 4% на 3% за влизане на партиите в парламента. Няма нищо вярно, че е воден такъв пазарлък в тройната коалиция да се намали бариерата, а в замяна НДСВ да се съгласи изборите за депутати в европейския и в националния парламент да бъдат проведени в два дни, обясни говорителят на царистите Станимир Илчев. Над 10 000 подписа са събрани вече в подкрепа на избори две в едно, а на 4 март НДСВ ще иска парламента да разгледа изменения в Конституцията, които да позволят осъществяването на тази идея.
Камелия Цветанова, БЛИЦ