Политическият съвет на НДСВ анализира рисковете от финансовата криза за страната, набеляза спешни мерки, одобри критериите за кандидати за европейски депутати и отчете работата на структурите в страната.
НДСВ разполага с прекрасен отбор от европейски мислещи хора и извън тази сграда – така лидерът на партията Симеон Сакскобургготски откри заседанието на Политическия съвет. Той подчерта, че въпреки опитите да се демобилизира НДСВ, след конгреса на партията през есента на миналата година, все по-ярко се очертава както екипността в работата, така и един нов и силен дух на последователност. Тази вътрешна промяна в партията е силен мотив да се върнат все повече приятели и поддръжници, които бяха разочаровани и търсеха смисъла на присъствието на НДСВ в тройната коалиция, каза още лидерът.

НДСВ обаче ще положи всички усилия да спечели отново съмишлениците си и съм сигурен, че на предстоящите избори за европейски и национален парламент ще постигнем добри резултати, за да продължим европейската политика в България, заяви още Симеон Сакскобургготски. За нас е важно резултатите от изборите да бъдат от полза за страната, за България, продължи той и отбеляза своята загриженост за глобалната криза. Симеон Сакскобургготски подчерта, че НДСВ има икономически екип с добри идеи и богат опит, който може да предложи решения за кризата, за да се понесе тя по-леко от гражданите и за да се увери Европа, че България има желание да бъде предсказуем партньор в общата кауза за стабилност и сигурност. /БЛИЦ