Радев и Главчев заслужават поздравление за споделената отговорност за правителството. Тези министри най-вероятно са дадени от президента. Това разкри лидерът на ГЕРБ след клетвата на новия служебен кабинет. 

"Аз не съм като колегите от ПП-ДБ и каквото и да се предложи да казвам, че е лошо, защото не е предложено от мен. Тези двама държавници бяха над ситуацията и успяха да излъчат кабинет. Преди една седмица нямахме кабинет и президентът Радев се намеси. Заслужават поздравления. Това е стъпка напред и партиите трябва да взимат пример как се поема отговорност. 

Имах време да помисля върху Конституцията, която критикуваме. Когато се пише Конституция, трябва да се гледа всеки детайл, но това е опит за трите партии, които бяхме в сглобката. Конституцията е направена за високо интелигентни и системни партии. Ако има такива, няма проблем с нея", каза още той.  

"Тези, които писаха и приехме тази Конституция, трябва да сме на висотата да подкрепяме това, което сме приели. Имаме един-два месеца да се учим, да вадим поуки и да се опитваме да споделяме отговорността", допълни Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!