Изказването на Корнелия Нинова е остро, но въпросът е какво се крие зад него. Това коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов. Думите му са по повод вчерашния протест на БСП, по време на който левицата поиска оставката на правителството.

Според него БСП не може да се справи с управлението. „За последните 28 години всеки път управлението на БСП завършва с провал“, посочи Нено Димов, като допълни, че опозицията вероятно е доказала, че е силна в деструктивното и в липсата на идеи. „България трябва да изкарва своите нормални цикли на управление, а не да се подават оставки през месец“, смята министърът. Според него спокойствие и политическа стабилност не се постигат с оставки.

„БСП се опитва да се прикачи към президентската институция“, смята Димов. Според него БСП светят по-скоро с отразена светлина. „Естествено, че опозицията се бори за власт, а за да се пребориш, трябва да спечелиш доверието. Да спечелиш доверието не става с голи лозунги“, смята още Нено Димов. Той коментира актуалната тема за чистотата на въздуха и околната среда. Според него още преди година проблемът се е наложил.

„То е незаобиколим фактор в публичното пространство. Това беше наложено и като една от двете основни теми на българското председателство“, смята още той. Нено Димов разкри, че разделното събиране на пластмасовите отпадъци по плажовете ще бъде инициатива през новия летен сезон.