Нено Димов с важен коментар за мръсния въздух и критики към Истанбулската конвенция

„При всички положения днес е премиерата на зелените билети. Това е едно добро начало. Няколко са посоките, който трябва да се разглеждат. Първо трябва да се погрижат общините, после самите ние. Въпросът е комплексен. За да можете например да влезете в къщата да видите кой какво гори, ви трябва разрешение. При източник се отива на проверка”, каза Нено Димов в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

„Хубаво е да се налага пресата към мръсния въздух, но личното допринасяне също е важно. Аз се надявам от следващия отоплителен сезон да се регулират и горивата. Но промяната на отношението ни към проблемите е доста по-трудно. Когато и манталитетно стигнем до това ниво, това можем да кажем, че започваме с преодоляване на проблема”, каза още той.

Относно въпроса за Истанбулската конвенция, Нено Димов сподели: За мен в Истанбулската конвенция не смятам, че насилието над жените може да се приеме от някого. Има дефиниция, която буди сериозно притеснение. Ако трябваше да бъде за насилието над жените- да се каже, че е това. Защо трябва да бъде въвеждан нов термин, а не се казват нещата както са. Това е един дребен детайл през който могат да влязат редица проблеми.