Родна фирма стигна до там да си търси парите от Министерски съвет с билбордове на жълтите павета. С три билборда, адресирани до зам.-министрите на финансите Кирил Ананиев и Димитър Ивановски, които отговарят за програмите ФАР, ИСПА и САПАРД, и до вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева, фирма "Авто Инженеринг" ООД пита защо чакат 1 година да си получат средствата за закупените катери за търсене и спасяване, одобрени за финансиране по програма ФАР, съобщи Булфото.
На този екстравагантен метод за комуникация с държавните структури родните бизнесмени се спрели след като не успели да получат никаква информация от Министерство на финансите защо не се изплащата парите. През това време катерите стоят неизползвани, което налага в случаи като този с руския кораб "Толстой" да се разчита на техника, непригодна за съответните метеорологични условия. Затова на билбордовете се пита още "на чия съвест лежат загиналите моряци" от "Толстой". От фирма "Авто инженеринг" ООД обясниха, че фирмата доставчик на катерите е започнала съдебна процедура срещу тях за неизплащане на доставените катери. Те от своя страна също ще съдят Министерство на финансите.
Надписите, адресирани до зам.-министрите на финансите Кирил Ананиев и Димитър Ивановски, които отговарят за програмите ФАР, ИСПА и САПАРД, и до вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева изчезнаха вече от трите билборда пред Министерски съвет.  За момента не е известно дали политиците са отговорили, но неудобните въпроси изчезнаха, а довечера фирмата, която отдава билбордовете е обявила, че ще свали и самите пана, въпреки че са предплатени за две седмици напред. /БЛИЦ