„БСП превърна днес Народното събрание в разкалян терен за своите вътрешнопартийни избори. За пореден път Корнелия Нинова използва трибуната на най-висшия законодателен орган за собствени политически цели в опита си да набере преднина пред останалите кандидати в борбата за това кой да оглави социалистическата партия“, това заявиха от НФСБ.

„Затова цялата отговорност за проваленото заседание днес е на Нинова, която не успя да събере дори собствената си парламентарна група – пристигнаха 63-ма от общо 78 народни представители на левицата.

Напомняме на Корнелия Нинова, че Парламентът е институция, призвана да взима решения по националните и обществени проблеми и не може да бъде използвана за нечия вътрешна употреба.

Депутатите на НФСБ няма да участват по никакъв начин в личната й битка за власт. Народният представител е длъжен да участва в работата и редовните заседания на Народното събрание. Но не и - в личната вътрешнопартийна битка на един провален лидер. А днешното заседание беше точно това.

Ние имаме ясна и последователна законодателна програма и ангажименти, които сме поели пред нашите избиратели, и работим за тяхното изпълнение. Така разбираме работата си“, поясниха от партията на Валери Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!