Дали ще мине такова правителство, каквото ще е предложено от ИТН е съвсем друго нещо, но ефектът, който очакваха, не се случи, всички трябваше да кажем „Уаууу“, но ефектът не се случи. Дори и аз очаквах да дойде нещо извънземно, заради всички недомлъвки , които имаше от страна на Тошко и хората около него. Това заяви писателят и политически пиар Нидал Алгафари пред БНТ.

И допълни: "И ние всички викаме кой знае какво са набарали. Накрая се получи - е това ли беше? Нас ни напомпаха в страхотни очаквания, че ще се появи Месията, нещо невероятно, ще се появи един човек, който не само, че е завършил Харвард, но и Харвард е негов. С едни такива очаквания ни натовариха, а то се оказа общо-взето нищо...

Относно кадровата им политика, смятам, че ще мине, дали е добра или не, те пробват. Да кажем г-н Николов, за който нищо не знаем, ние не знаем какво и как е управлявал, дали ще може да се справи, като управлява, дали ще може да се справи си тия много баби.

И моите опасения са, че този човек не е достатъчно добър въжеиграч и жонгльор. Друго ще видим министрите, ще ми бъде интересно ако всички, които предложиха вземат че отпаднат и ако този проектокабинет се смени, вече ще имаме притеснения, обясни Нидал Алгафари.

"Да не забравяме, че всички министри имат заместници, областни управители, директори на дирекции и оттук нататък всяко назначение ще е ужас и като излезе някой с каквото и да е лошо в миналото, включително и това да е ритнал котка някога, ще е проблем. Такива очаквания ни наложиха на всички нас, да очакваме нещо невероятно ново, абсолютно, смята той.

"Договорките, които се правят, не се правят пред медиите, ние не ги виждаме, но не може да почнеш да правиш правителство и да не си му осигурил парламентарна подкрепа.

При идеалния вариант трите партии няма да стигнат като гласове и трябва някой да им помогне и съм размишлявал, при най-добри чувства ДПС им дава 15 гласа. Тогава българския народ няма да им прости, ще се започнат спекулации с обвързаности и т.н... Да не са ДПС, да са БСП, тогава нацията ще каже това е Радев, той се готви за втори мандат по линия на партията. Или недай си Боже да ги даде ГЕРБ, или ГЕРБ да не се яви в залата."

По отношение на напрежението между ИТН и останалите партии на протеста Алгафари е категоричен, че "Христо Иванов и Мая Манолова се опитаха да се наложат, тъй като не им оставаха много ходове. Сега се оказва, че всички трябва да играят по гайдата на Тошко Йорданов. А това са хора с политически опит и искат да участват и изведнъж да ги неглижираш не е добър феър плей", смята той.

"В политиката няма емоции, а интереси. Няма вечни приятели. Интересите на ДБ и Мая Манолова да бъдат със Слави към този момент. Може след месец да не е така, може президентските избори да преобърнат нещата и да се изпокарат. Но не може само ИТН да обират добрата слава", смята той.