Господин Главчев трябва да си поеме отговорността. Това заяви депутатът от "Величие" Николай Марков пред журналисти в парламента. 

По думите му е прецедент, че Народното събрание трябва да вземе решение кой да представлява България на срещата на върха на НАТО. Той посочи, че в конституцията ясно е записано кой осъществява националната сигурност - Министерски съвет. 

"Радев може да присъства, но осъществяването на националната сигурност е от министерски съвет", допълни още Марков и отново подчерта: "Подкрепихме това, което показва буквата на закона."

"Не участваме в задкулисни преговори, с когото и да било", категоричен беше той. 

"Гласувахме за временната комисия, която трябва да се занимае с правилника. Имахме два избора - на "Възраждане" и ГЕРБ.  Защо упрекът е към нас кого сме подкрепили? Трябва да има правилник Народното събрание. Не разбирам каква е тази истерия от страна на "Възраждане". Факт е, че депутати от "Възраждане" гласуваха против собствената си кандидатура, а това трябва да ви говори някакви неща", заяви Марков. 

Той каза, че ще подкрепят всички предложения, които са в полза на българските граждани. Марков допълни, че "Величие" няма ангажимент да подкрепя правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

"Прилича ми малко на женска хистерия това, с извинение към дамите", допълни депутатът от "Величие". 

Той обаче настоя, че иска среща с Бойко Борисов, тъй като иначе партията не знаела какво да подкрепи. Борисов обаче отказал среща с него. 

"Аз обаче не му се сърдя, има право на това", сподели Марков и каза, че двамата са се здрависали в Народното събрание, но не са коментирали нищо по темата. 

Марков намекна за "странна колаборация между "Има такъв народ" и "Възраждане".  

"Ние ще изчакаме търпеливо, ще видим какво ще се случи. Не участваме в задкулисни преговори с когото и да било", категоричен е той. 

"Възраждане" проявяват не политическа, а лична агресия към нас", каза Марков и се оплака от много "просташки" обиди от страна на партията на Костадинов към "Величие". "Ако ни атакуват политически, това не е проблем. Но лично - нещата вече излизат извън контрол."