Пред камерата на БЛИЦ застана кандидатът за кмет на БСП - Пловдив Николай Радев. Той коментира, че е уверен в това, че ще получи подкрепата на пловдивчани на 27 октомври.

"Виждам, че хората приемат нашите послания и именно затова имам тяхната подкрепа в един много голям процент", посочи Радев.

Кандидатът на левицата каза, че след многобройните срещи, които той и неговият екип са провели в районите, той е набелязал проблеми, които  в по- голямата си част са близки до гражданите - замърсения въздух, междублоковите пространства.

В голямата си част тези проблеми се припокриват с програмата, която предлага левицата на местните избори, което е един плюс за партията".

Срещнах едно топло отношение. Значи сме намерили това, което са проблемите на хората и сме предложили начиинте за решаване", каза Радев. Той коментира още, че диспутите, които са се провеждали през последните няколко седмици са показали лицата и личностите на някои от кандидатите за кметове на областния град.

Николай Радев допълни, че битката в Пловдив ще бъде между левите и десните идеи. За своя екип кандидатът за кмет на града под тепетата коментира, че са хора с високо образование, работещи и компетентни в различни сфери. 

"Те обхващат пълния спектър на дейности, с които община Пловдив ще се занимава", каза още Радев. Той благодари на всички неправителствени организации, съюзи, сдружения и уважавани личности - професори, преподаватели, които са заявили подкрепата си за него и екипа му. 

На въпрос на БЛИЦ дали битката за кметския стол в Пловдив ще бъде кървава, кандидат-кметът каза, че кампанията сега е по-интелигентна от предишни избори и въпреки поведението на някои от кандидатите, те са проявили уважение един към друг и са изслушвали идеите, които всеки един от тях предлага. 

"Мисля, че битката този път ще бъде на идеи, а не на юмруци", каза Радев. В заключение кандидатът за кмет на левицата в Пловдив благодари на всички граждани за подкрепата, мненията, дадените идеи и протегнатите ръце към него и екипа му.

"Искам да ви помоля за подкрепата, защото ще работим заедно. Да работим заедно, за да бъде Пловдив на хората" апелира в заключение Николай Радев.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ