Започнаха консултациите на "БСП за България" при президента. Срещата е част от допълнителните консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.

От страна на БСП присъстват Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин и Ирена Анастасова

"Налага се да правим втори цикъл консултации за съставяне на правителство. Страната е изправена пред редица предизвикателства. Благодаря за участието на г-жа Нинова във вчерашния КСНС.

Преди малко вашите колеги от ГЕРБ-СДС потвърдиха, че ще върнат втория мандат при неговото връчване. Това поставя голяма тежест за третия мандат. Затова трябват диалог, отговорност и конструктивност. Именно БСП беше тази, която в консултациите прояви зрялост и мъдрост. Считам, че вие и занапред ще продължите да работите за допирни точки.", заяви държавният глава.

"Коалиция БСП сме си поставили 2 задачи – първата е актуализация на бюджета. Втората задача е да положим максимални усилия за съставяне на редовен кабинет.

При първите разговори за нас беше важно да постигнем съгласие по приоритетите. Ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може България да има редовно правителство, за да премине през тежките месеци, които предстоят, подчерта Нинова.

Зависи, разбира се, от вашето решение при кого ще отиде третият мандат", допълни тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ