"Не сме говорили с конкретни имена за служебен кабинет. Оставихме разговора за по-късно", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като партията й върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство.

БЛИЦ припомня, че държавният глава заяви, че ще състави служебен кабинет, в който смята да използва експерти от левицата.

"Може би новината днес е, че отиваме на предсрочни избори най-вероятно на 11 юли. Тази дата крие риск за ниска избирателна активност, даваме си сметка за това, както и за отговорността, която имахме с третия мандат. Дали е справедливо, или не да бъде връчен на нас третият мандат, решава единствено президентът Радев, съгласно Конституцията на Република България.

Що се отнася до това, че БСП е в изолация в парламента, позволете да ви коригирам нещо много по-лошо е от това", коментира Нинова.

"Нито една партия в парламента не си е говорила с другите партии, нито помежду си. Това е лошото за България, в този парламент нямаше диалог. Надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се отиде спешно на избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация.

Знаете, че още от началото, когато започнаха мандатите, заявихме подкрепа за втората сила за 4-5 неща", подчерта още лидерът на БСП.

"Слави Трифонов заяви, че не може в този парламент и искат избори, за да имат по-голяма легитимност. Знаете, че абсолютно мнозинство е невъзможно.

Нашите резултатите не бяха добри - очакваме да ги подобрим", каза още Нинова.

"Ние сме партия, в която решенията се взимат от колективните органи.

Аз не съм Слави Трифонов или Бойко Борисов, за да информирам обществото за това какво ще прави партията чрез фейсбук", допълни лидерът на БСП в отговор на въпрос дали кадри на партията ще са в служебния кабинет на Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова ТВ