Лидерката на БСП изригна с гневен пост в личния си фесйбук профил. Той бе насочен към темата за парите на червената партия и субсидиите.

БЛИЦ припомня, че вчера лично Нинова обяви, че БСП няма да върне сега парите от субсидиите.

Според соцлидерката темата е била превърната в „поредна лъжа за БСП“.

„В последните дни се развива поредната лъжа за БСП. Тя се изразява от - “БСП е във фалит" през "изчезнали са парите" до "Корнелия Нинова да даде обяснение, защото всичко става с неин подпис". 

Интересното е, че тези думи се произнасят от членове на Националния съвет на партията“, написа Нинова, визирайки думите на депутатът от БСП Красимир Янков, който по-рано днес каза, че липсата на парите е „притеснителна“.

„За тези, които не познават механизмите на функциониране на партията, ще кажа следното: Разходването на всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от Националния съвет, в който участват 185 души. Накрая на годината същият Национален съвет приема отчет за изразходването на средствата. Така е било всяка година, откакто е избрано новото ръководство - 2016, 2017, 2018, 2019. Всеки изразходен лев след това се проверява от експерт счетоводител и накрая от Сметната палата. 

Членове на Националния съвет, които са одобрили всеки разход, днес питат къде са парите. Там, където сте решили вие да отидат - да се увеличи субсидията за общинските структури два пъти и половина, да се създаде телевизия, да се прави кампания за евроизборите, да има координатори в цялата страна и т. н.“, отсече Нинова.

„Плащанията се извършват по решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро директно от счетоводството. Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. 

Вместо това някои от тях задават въпросите си и правят манипулативни внушения от екраните на телевизиите. 

Оценявам случващото се като поредния опит да се атакува БСП, за да се срива доверието в нея и ви призовавам - не вярвайте на лъжи“, заяви категорично лидерката на червената партия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!