Това си е работа на ГЕРБ. Софиянци ще решат дали е избираема, или не, но засега тази кандидатура буди повече въпроси. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод издигането на Антон Хекимян за кандидат на ГЕРБ - СДС за кмет на София.

Тя отбеляза, че има два въпроса към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Бил ли е Антон Хекимян лична "къртица" на Бойко Борисов в bTV? Защото сега телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което вероятно не е нейно решение. В bTV има свестни журналисти и те не бива да се червят заради това, че вероятно Бойко Борисов е имал лична къртица и то на най-високия пост – за новините. Понякога, като гледаме вечер новините от парламента, оставаме с впечатление, че не сме били през деня в този парламент - толкова са манипулативни и изкривени. И това е години наред. Означава ли това, че Хекимян е бил човек на ГЕРБ години наред?“, попита Нинова

"Вторият важен въпрос към Борисов: продал ли е София с тази кандидатура - друг да спечели срещу ангажимента да не рови във Фандъкова, Орлин Алексиев и цялата корупционна схема в общината година наред?“, допълни Корнелия Нинова.

"Нали го видяхте на национално ниво? Ще видим дали този модел ще се пренесе на местно ниво", попита лидерът на БСП.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук