"Министерството на икономиката и индустрията, в чийто ресор са Стокови борси и тържища, от днес обявява на електронно табло пред сградата на министерството цените на едро на стоки от първа необходимост", пише Корнелия Нинова в личната си "Фейсбук" страница.

Правим това, за да бъдат информирани хората за реалните цени на пазара. Знаем, че има обективни обстоятелства за техния ръст, но внимателно следим да няма злоупотреби и изкуствено завишаване.

Нека хората да бъдат информирани и да не допускаме спекула. За нас в момента най-важният проблем е този с цените. Държавата ще направи всичко необходимо да помогне на гражданите.
 



Нинова сменя ръководството на ДКК начело с "почтената дама" на Петков

Ще разговаряме с кметове и областни управители, информационни табла да има и в други градове. На среща с ръководството на Държавната комисия по стокови борси и тържища обсъдихме възможностите за облекчаване на достъпа на земеделски производители до тържищата, както и скъсяване на веригата производител-потребител.

Множеството посредници оскъпяват стоките и притискат производителите, като изкупуват на ниски цени. И тук държавата трябва да влезе в ролята си и да създаде ясни правила с грижа,както за земеделските стопани, така и за домакинствата.