На следващите избори Борисов да се кандидатира срещу президента Радев за президент и ако го бие, тогава да каже „Аз победих Румен Радев“. Това каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„На следващите избори Борисов да се кандидатира срещу Румен Радев за президент и ако го бие, тогава да произнесе това изречение. Аз победих Румен Радев. Сега просто може да каже, че е победил БСП“, добави тя. „За да кажеш, че си победил Румен Радев, трябва да се явиш срещу него на избори и да го победиш. Всичко друго е Пунта-мара, както се изразява г-н Борисов“, добави тя.

Попитана къде е Елена Йончева и защо не е дала изявление след изборите, тя каза: „Тук е. Формално изчакахме заявленията в петък. Най-вероятно сега ще я чуете“. Според нея БСП често е упреквана, че не е лоялен член на ПЕС. „Очевидно, че в рамките на ПЕС ние сме едни от първите три,“ посочи тя.

На въпрос какво означава връщането на БСП в парламента, Нинова отговори: „Рестарт на парламента - докато ни нямаше, нямаше парламентарен живот. Приеха се няколко закона, които с нищо не променят живота на българските граждани. Нямаше дискусии и дебати. Кворум на ръба. Това не е парламентарен живот. Смятам, че с нашето връщане ще се рестартира парламентарният живот по същество,“ поясни Нинова