Лидерът на БСП смая с лична изповед. Тя е свързана с единственото й дете - синът й Рафаел Рафаилов.

Рафаел Рафаилов, Корнелия Нинова и съпругът й Димитър Нинов

Червената лидерка бе попитана от водещата на Нова ТВ Лора Крумова за думите на Ваня Григорова, която определи Нинова като свекърва, която не спи и си вре носа под чаршафа на младите и скоро ще ги раздели, а отговорът й бе доста изненадващ.

"Мечтата ми е да стана по-скоро свекърва и синът ми да пристъпи към тази крачка.

Не съм чувала тези думи на Григорова. А младите кои са? Защото тя е с Мая Манолова...", отвърна Нинова.

Политически страсти

"Дори да се нападат, ГЕРБ и ПП-ДБ дават заявка, че ще се подкрепят отново", това обяви пред NOVA лидерът на БСП Корнелия Нинова преди вота 2 в 1 на 9 юни.

"Техните спорове бяха за разделяне на власт, на постове, това го слушаме 9 месеца. И 2020 година когато стояхме на протестите, говореха как трябва да се промени модела, а после върнаха Борисов във властта и се прегърнаха.

ПП-ДБ трябва да дадат обяснение за тези записи. Вижда се че са стари, а се вадят в кампания. Споменават ми името, че съм обичала кеш, да излязат и да кажат, кога съм им искала. 

Нямаме Шенген, ПВУ не е задействан, конституционни реформи бяха излишни. Това беше управлението.

Още едни избори обаче биха били пагубни. Най-разумното за излизане от кризата - надпартийно управление с подкрепа от всички и правилна програма.

Това го предложихме на всички партии преди 49-то Народно събрание (НС), но те си предпочетоха сглобката. Резултатите от сглобката са катастрофални", смята Нинова.

Драми в ляво

"В "Левицата" да си гледат Тик-тока, тяхната идея е да минат 1 процент, да си вземат парите от субсидии. Поканихме ги да се обединим - те ни отказаха.

За мен те са предатели на лявата идея - така излиза. Цялата им кампания е насочена срещу БСП", каза лидерът на БСП.

"Най-големият проблем на България за изборите е отливът и нежеланието на хората да гласуват. Всички партии имат отлив на гласове", смята Нинова.

"Призовавам хората - не си хабете гласовете за малките партии", каза тя.

"Единственият начин да се успокоят хората - председателят на парламента да свика извънредно заседание и да се реши: "България няма да изпраща и един войник в Украйна. И точка!", завърши Корнелия Нинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!