Борисов се скри от вашите въпроси. Правителството и той създадоха хаос, внушиха страх, разделят ви и ви оставят на произвола на съдбата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно липсата на кворум и невъзможността да се случи планираното изслушване на премиера на извънреден брифинг в Народното събрание. 

"Хаосът се създава с постоянна промяна на позициите. Понякога тази е смяна дори в рамките на ден", каза тя.

"Правителството и лично Борисов всяват страх и стрес. Говори се за идващ ад, катафалки, хладилни камиони за трупове и детски площадки, превърнати в морги, вместо да ви дадат идея за изход от тази криза", каза тя.

"Искат да скрият безсилието си и да ви разделят. Искат да ви настроят едни срещу други, за да ви владеят. Настройват хората – София, срещу провинцията, един щаб срещу друг, цигани срещу българи, такива, които спазват карантината и такива, които не я", заяви Нинова.
 
"Докато вие сте сковани от страх, правителството абдикира. Мерките им са кредити", добави социалистката и посочи, че в другите страни има намаляване на лихви, падане на такси и безвъзмездни помощни.
 
"Властта и приближените се хранят от кризата за сметка на вашите тревоги", заяви тя.

Според нея управляващите не са приели нито едно от предложенията им.

Нинова смята, че се правят стъпки към еднолична власт и диктатура. "Внесохме искане за извънредно заседание на парламента", заяви тя.

"Борисов нареди на групата си да не влязат в зала. Те го слушат. Той се скри от въпросите на хората, защото няма ясен план какво да прави", смята социалистката.

"Имахме намерение днес да направим декларация от трибуната на парламента. Обществото ни в последните часове е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който беше убит на пътя от дрогиран младеж", каза Нинова.

"Всички дължим на Милен Цветков уважение, за това че беше упорит, смел и безкомпромисно критикуваше властта. Многократно беше свалян от ефир но това не му попречи да бъде себе си и да търси справедливостта", каза тя.

"Искам да припомня нещо, което сигурно е забравено. Когато свалиха 2018 година Милен от ефир, нашата партия бе единствената, която го защити. Защитихме свободата на словото, но и други принципи и други въпроси, които поставя на дневен ред смъртта му", заяви социалистката.

Според нея наркотиците са чужди за нашето общество и култура, но те са проникнали до най-малките населени места. "Те засягат младите хора и ги обричат на безбъдност", добави тя.

"Законодателството трябва да е максимално сурово. Точно преди 4 месеца ГЕРБ внесоха промени в закона, с които се намаляват наказанията за дрогирани водачи. Къде беше през декември 2019 година Борисов, когато депутатите му внесоха това предложение", запита социалистката.

"Лъчезар Иванов лично тогава дойде при нас с искане да подпишем това нещо. Ние отказахме и сме единствената партия, която не е съвносител на този закон", заяви тя.

"Суровостта на наказанията е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но не е единственото решаващо. Истината е в приложението на законите. Там се къса веригата", смята социалистката.
 
"Много често тези извършители се ползват от протекции. Затова днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се действа след като стане нещо, работи се на парче", добави тя. 

"Съболезнования към семейството на Милен. Това е тежка загуба, която беше предотвратима", смята Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!