Днес изпращам писмо до всички европейски посланици за полицейщина, за авторитаризъм и за ограничаване на правата на различно мислещи, на опозиция и на граждани, които имат искания към правителството. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус“. 

Корнелия Нинова се оплака, че властта я преследва с полиция! Имало нареждане "да не я изпускат от очи" 

„С открито писмо сигнализирам всички европейски посланици за случващото се в страната, което е сериозно посегателство срещу демократични права на български граждани“, заяви тя.

„След посещението ни в Ямболско поставих въпроса и за полицейщината, която се разигра тези дни. Продължавам да твърдя, че никой не е искал по закон полицейско присъствие на всички наши срещи“, обясни Корнелия Нинова. 

Драми в червено: Нинова трепери за живота на Йончева и този на детето й! Затова... 

„Чух, че това било заложено заради сигурността ми, защото ме пазят. Това е нелепо, няма нужда да ме пазят от Баба Дора или от хората“, коментира лидерът на БСП. 

Попитана има ли отговор от институциите на въпросите за полицейщина, които отправи, Корнелия Нинова каза: „Нямам отговор. Получихме индиректен отговор от Цветан Цветанов, че това се правело с оглед на запазване на моята сигурност. Благодаря, няма заплаха за сигурността ми“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!