Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова излезе пред централата на партията на "Позитано" 20 и призова събралите се хора, които дойдоха там, за да я подкрепят, да запазят спокойствие и да не се стига до напрежение. Тя заговори за заешки сърца и огласи какъв ход чака от опонентите си.

Тя им благодари, че са дошли спонтанно в нейна защита.

БСП гори: Взривоопасно напрежение на "Позитано" СНИМКИ

„Искам да бъдете спокойни. Внесла съм предложение в дневния ред на Националния съвет да се свика спешно конгрес.

Предложила съм да бъде на 28 септември преди предизборната кампания. Той може да даде енергия на партията, стимул за кампанията.

Да даде сигнал за единство вътре в партията, както и да констатира моята оставка, за да приключи процеса. Докато конгресът не го констатира, той не е приключил“, каза Нинова.

Нинова отправи и втора заявка

„На второ място – бъдете спокойни, че каквото и да се случи, ще регистрираме партията за избори, с листи, с участие на хора от БСП, издигнати и предложени от структурите в страната.

Няма да позволим партията да не се яви на избори заради личните амбиции на 5-6 души, които решиха, че могат да я узурпират, без да е приключил процеса по моята оставка“, заяви Корнелия Нинова.

„Трето – знаете, че в безсилието, в омразата и реваншизма си днес ръководството старо-ново иска нашето изключване от партията.

Изпълнителното бюро го внася в Националния съвет – има такава точка. Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх от това и да им помогнем да вземат поне веднъж уставно решение, защото за да ни изключат, това може да стане само в наше присъствие.

Сега ги чакам да видя дали събраха смелост тези заешки сърца да направят и този ход“, обърна се Нинова към събралите се да я подкрепят.