Ние сме против, защото това не е правителство за решаване на кризите. Нарекохме го правителство на имунитетите, на омертите и предателство към избирателите. Едните искаха да изчегъртат ГЕРБ, а другите да не допуснат ПП отново във властта. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"ПП са създадени от президента, за да съборят модела ГЕРБ, сега са гръб в гръб с Борисов и си пазят имунитети. Програма не е имало. Имаше екселска таблица, която те самите наричаха "таблица за забавление". Ще се внесе бюджет с 3% дефицит, което означава замразяване на социалните плащания - няма да има увеличение на заплати, пенсии, майчинство", посочи тя.  

Борисов хвърли бомба: Имахме имена на министри! Ако Нинова не се беше дръпнала, сега щеше...

Нинова поиска да направи директно обръщение към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Г-н Борисов, твърдо знам, че сте лъжец, но че сте чак такъв лъжец не съм очаквала. Лицето Караджов е от ИТН, ако си е договорил кабинет със Слави, си е негова работа. С нас министри не са обсъждани. Още на втората среща разбрахме, че няма да стане. Ние сме против износа на оръжия за Украйна, а те са "за".

Борисов тогава каза: "Вие ще викане "не" и аз ще го внеса в парламента и ще го гласуваме с ПП и ДБ." Той никога няма да се промени и употребява всички партии. Станахме и си тръгнахме. Това се случи преди изказването на Гешев. Борисов лъже повече отколкото трябва", каза председателката на БСП. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук