Народното събрание не успя да събере кворум, за да стартира извънредното заседание, което бе насрочено за днес в 15 часа по искане на ПП-ДБ. 

При първия опит от 240 депутати само 67 се регистрираха. Росица Кирова обяви, че в 15:15 ще направят нов опит за заседаване.

В пленарна зала са само представителите на ПП-ДБ, както и служебният премиер Димитър Главчев. 

В 15:15 ситуацията не се оказа много по-различна. Регистрираните в зала са 69. 

ПП-ДБ поиска извънредното заседание с цел да бъдат обсъдени само две точки в дневния ред.

Едната е да се разгледа проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Предвидено беше изслушване на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев заради изнесените документи за това, че е наредил на постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева да гласува от името на България с "въздържал се", независимо че страната ни е сред вносителите на документа, с който миналия четвъртък бе утвърдена датата 11 юли за "Международен ден в памет на геноцида в Сребреница".

Припомняме, че както БЛИЦ вече писа - депутатите от БСП няма да присъстват, защото са обидени на председателя на 49-ото НС Росица Кирова заради това, че не е вкарала две допълнителни точки в дневния ред.

Непотвърдена информация бе и тази, че „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) също няма да присъстват заради ангажираност в предизборната си кампания. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ