Нов тежък удар за ПП-ДБ БЛИЦ live

Народното събрание не успя да събере кворум, за да стартира извънредното заседание

Народното събрание не успя да събере кворум, за да стартира извънредното заседание, което бе насрочено за днес в 15 часа по искане на ПП-ДБ. 

При първия опит от 240 депутати само 67 се регистрираха. Росица Кирова обяви, че в 15:15 ще направят нов опит за заседаване.

В пленарна зала са само представителите на ПП-ДБ, както и служебният премиер Димитър Главчев. 

В 15:15 ситуацията не се оказа много по-различна. Регистрираните в зала са 69. 

ПП-ДБ поиска извънредното заседание с цел да бъдат обсъдени само две точки в дневния ред.

Едната е да се разгледа проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Предвидено беше изслушване на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев заради изнесените документи за това, че е наредил на постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева да гласува от името на България с "въздържал се", независимо че страната ни е сред вносителите на документа, с който миналия четвъртък бе утвърдена датата 11 юли за "Международен ден в памет на геноцида в Сребреница".

Припомняме, че както БЛИЦ вече писа - депутатите от БСП няма да присъстват, защото са обидени на председателя на 49-ото НС Росица Кирова заради това, че не е вкарала две допълнителни точки в дневния ред.

Непотвърдена информация бе и тази, че „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) също няма да присъстват заради ангажираност в предизборната си кампания. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ