Поне четири първи места в листите на ГЕРБ очакват седесарите, съобщи “Труд”. Засега било сигурно, че водач в 23 МИР София щял да е лидерът на партията Румен Христов. Останалите три места, за които преговарят сините са в Кюстендил, Монтана, Видин. За първи път на парламентарни избори ГЕРБ няма да се явят самостоятелно, а в коалиция със СДС.

До събота лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще оглежда и пренарежда листите. Сигурните водачи засега са в 25 МИР София и в Пловдив - Бойко Борисов, в Габрово - вицепремиерът Томислав Дончев. Очаква се в 24 МИР- София и в Благоевград първи да е транспортният министър Росен Желязков. В София област - бившият МВР шеф Младен Маринов. Във Варна и Велико Търново начело ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който не е член на партията.

В Плевен ГЕРБ ще заложат на известния и уважаван професор Григор Горчев. Във Враца първа ще е министърката на регионалното развитие Петя Аврамова, в Ловеч - заместникът є от ведомството Николай Нанков. В Бургас се твърди, че Любен Дилов-син ще е начело, но партийците смятат, че не е изключено в последния момент Ивелина Василева да поведе.

Спортният министър Красен Кралев ще бъде командирован за водач в Русе, в Добрич ГЕРБ ще заложи на социалния министър Деница Сачева, колежката є от енергийното ведомство Теменужка Петкова ще е в Търговище, вицепремиерът Томислав Дончев - в родния си град Габрово.

Просветният министър Красимир Вълчев ще води в Стара Загора. В Хасково на бял кон се връща Делян Добрев. Изненадващо, в Пловдив област първа ще е областната управителка Дани Каназирева, която през годините бе едно от най-търсените лица от различни партии.