Официално: Назарян поряза Радев БЛИЦ Live

Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери - категорично заяви тя

С държавния глава на Република България проведохме съдържателен дълъг разговор. Това обяви председателят на Народното събрание Рая Назарян след срещата при Румен Радев.

„Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания, защото въпросът е важен за изборната активност“, каза тя пред журналисти.

„Обсъдихме моето евентуално съгласие за приемане на поста служебен министър-председател на Република България и аз пред него препотвърдих моята позиция, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в предизборна кампания, нито ще повишат доверието в политическия процес“, заяви тя.

Както БЛИЦ съобщи, още преди дни председателят на парламента заяви, че ще откаже предложението да бъде служебен премиер. 

Назарян увери, че ГЕРБ ще се яви на предстоящите избори с равен старт с останалите политически сили и ще се бори за честна победа.

„Би било нечестно, най-важното за един служебен премиер да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес. А България има нужда от доверие и от добър диалог между политическите формации“, допълни тя.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!